Loading...

Ο Δρ Πάνος Βλάχος νέος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Ο Δρ Πάνος Βλάχος νέος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολλεγίου Ανατόλια και ο Πρόεδρός του, John H. Clymer, ανακοινώνουν ότι ο Δρ Πάνος Βλάχος εξελέγη παμψηφεί 11ος Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια. Ο νέος Πρόεδρος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 19 Απριλίου 2013.

Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι και τις μεταπτυχιακές σπουδές. Η επιλογή του Δρ Πάνου Βλάχου έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και εξέτασης υποψηφίων από όλον τον κόσμο από την Επιτροπή Επιλογής του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι, πέρασαν από ακρόαση από την Επιτροπή Επιλογής του Διοικητικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του διδακτικού προσωπικού, μαθητών, γονέων, αποφοίτων του σχολείου και με τους Έλληνες Trustees – Μέλη του ΔΣ, ώστε να επιλεγεί το πρόσωπο εκείνο, που με τα ακαδημαϊκά του προσόντα και το όραμά του θα οδηγήσει το Κολλέγιο Ανατόλια σε μία νέα εποχή.

Με αυτήν την ευκαιρία ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. John H. Clymer δήλωσε: «To Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη μεγάλη του ικανοποίηση για την εκλογή ενός Προέδρου με πολύ ισχυρή ακαδημαϊκή και διοικητική εμπειρία, με ευρεία γνώση του εκπαιδευτικού οργανισμoύ σε όλες τις βαθμίδες του, με βαθιά αφοσίωση σε αυτόν και με όραμα για το μέλλον».

Ο Δρ Πάνος Βλάχος διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια από τον Αύγουστο του 2012. Τα προηγούμενα 15 χρόνια κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στο American College of Thessaloniki (ACT) που αποτελεί μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Το 2009 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο Κολλέγιο Ανατόλια και του Πρύτανη στο ACT.  Παράλληλα ήταν ο Επικεφαλής των Βιβλιοθηκών και του Τμήματος Εφαρμογών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας ολόκληρου του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Έχει εργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια ως καθηγητής διδάσκοντας σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει επιβλέψει μια πληθώρα έργων στο πεδίο της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και η ακαδημαϊκή του έρευνα έχει δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά όπως: ProceedingsoftheAmericanMathematicalSociety, theJournalofApplicableAnalysis, theJournalof  DynamicSystemsandApplications, και άλλα ακαδημαϊκά περιοδικά. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μαθηματικών της Σχολής Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών του Α.Π.Θ., Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Μαθηματικά και Διδακτορικού Τίτλου στην Επιστήμη των Εφαρμοσμένων Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Rhode Island στις ΗΠΑ.

Share